Amint kezünkbe kaptuk az új kiegészítőjét a Warhammer 40.000 Kill Team játéknak már neki is kezdtünk a figurák összerakásának és a szabályok átnézésének. Célunk az volt, hogy minél előbb beszámoljunk nektek az első játékról. :)

Amint több képen is láthatjátok a figurákat még nem festettük ki, de a játékot nagyban megkönnyíti, hogy itt is anyagában festett műanyagból vannak a figurák. Nagyon jó volt összerakni őket. Mindegyik figura nagyon szép, igényes és könnyen összerakható. Sajnos emiatt mono-pózos az összes figura és így nehezen konvertálhatjuk Kit-Basin technikákkal (tehát más dobozokban lévő darabokkal nem feltétlen kompatibilisek). Nekem a kedvencem a cigarettát (akarom mondani Lho-stick-et ) tartó voidsman. :)

Rogue Trader Figurák

A szabályokat átnézve rájöttünk, hogy sokkal többet kaptunk, mint két új frakciót és egy terepasztalt, amin egy űrhajóban harcolhatunk. Fontos, hogy ez a kiegészítő nem tartalmazza az alapszabályokat, így mindenképpen kell legalább egy alapszabálykönyv. A korábban említett pályán lévő csatára külön szabályok jöttek az ajtók kezelésével és a ”Ultra Közeli Összecsapások” kezelésére, de ez még semmi. Új egységtípusok érkeztek a Kill Team-be, méghozzá a Commander-ek (parancsnokok). Ezek a figurák nagyon hatásos képességekkel és felszerelésekkel vannak felvértezve, valamint jó parancsnokhoz híven a csapatot képességei köré építhetjük. Alapvetően nagyon sok pontba kerül 1-1 commander (legalábbis a könyvben a legolcsóbb 45 pont), de a narratív küldetés szabályai 0-nak számítja, mert ők a főszereplők. Ezek a központi figurák az eddig olvasottak alapján nem halhatnak meg, de negatívumokat kaphatnak a következő összecsapásra, ha harcképtelenné válnak egy csata folyamán. Emellett viszont nem kapnak XP-t, de küldetésenként szintet lépnek a saját specializációjukban. Ha már itt tartunk, akkor elmeséljük, hogy két új Specialista típus jelent meg a Strategist és a Strength, amelyet eddig csak az eddig megjelent (2db) commander-ek kaphatnak meg. Az kiderül a könyvből, hogy lesz egy Commander szabálykönyv is, amivel valószínű sok-sok parancsnokot adnak majd hozzá a játékhoz. Talán a Space Marine-ok és egyéb más frakciók alfrakciói így fognak megjelenni. Mondjuk egy Space Wolves vagy egy Alpha Legion csapathoz kapunk majd egy hozzájuk tartozó parancsnoki karaktert és így egyénisíthetjük Adeptus Astartes és Heretic Astartes csapatainkat.

 

Emellett ezen két frakciónak mellékelték a Warhammer 40.000 játékhoz tartozó szabályait is, így akár a nagy seregek mellett is vihetjük kicsiny csapatunkat.


Az első narratív küldetésben Elucia Vhane és csapata által irányított hajót megpróbálja megszállni a káosz.

Mivel sok volt az új figura, így picit lassabban haladtunk, de ez nem csökkentette a játék élményét. Dióhéjban elmondva a Rogue Trader csapata a vezérlőteremben kezdte a játékot, míg a Nurgle által fertőzöttek a rakodótérben. A küldetés az volt, hogy a hajó központi részeit megvédeni, elpusztítani vagy birtokolni kellett. Az ajtók nagyon sokat számítanak a játékban, mivel egy irányító pulttal, akár a pálya másik felén lévő ajtót is lehet irányítani. Ezzel hátráltathatjuk az ellenfelet, vagy előnyhöz juttathatjuk magunkat. A játék alatt én játszottam a Rogue Trader oldalán az ellenfelem (Ecsedi Andrea :) ) pedig a GellerPox-okat vezette. Először kivonultam mindenkivel a rakodótér egyik összekötőfolyosójára, ahol a legkönnyebben bevédhető pontot (tehát egy olyan átjárót ahol max 3 figura fért el egymás mellett) betartva pár közelharci egységemmel kezdtem visszaszorítani a fertőzötteket, de sajnos ez nem sikerült és vissza kellett menekülnöm a vezérlőterembe.

A védelem

Eközben nem tudtam túl sok figurát leszedni, de legalább tőlem is csak kettő figura hullott el. A játék vége felé, picit fáradtan, nem figyeltem, hogy könnyen hátbatámadható a techpriest-em, amely folyamatosan kezelte az ajtókat. Gyakorlatilag ezzel buktam el a küldetést, mert így elveszítettem azt a pontot amivel megnyerhettem volna.

A hátbatámadás


 Az összecsapás közben kiderült a két frakció, tehát az Elucidian Starstriders és a GellerPox Infected, előnyei és hátrányai. A Rogue Trader oldalán 2 figurán kívül mindenki specialista tud lenni, viszont nem túl jó páncéllal vannak felszerelve és nem túl szívósak. A GellerPox egységeinek egy része sok Wound-al van ellátva, és nagyot ütnek, de a többi figurája átlagon aluli (de legalább sokan vannak).

Annak ellenére, hogy mindkettő oldalnak megvannak az előnyei (és ezek eléggé durvák tudnak lenni), szerintünk könnyen bejuthatnak a kampányokba az egyensúly felborítása nélkül színesítve azt. Persze ehhez még kell pár játékot játszani. :)

Száz szónak is egy a vége. Hangulatra és tartalomra csillagos ötös ez a zseniális kiegészítője a Kill Team-nek, amely gyönyörű figurákat és érdekes szabályokat is hozott nekünk.

 

Vásároljátok meg a webshopunkból!

Csatlakozzatok a folyamatos kampányunkhoz!

Vegyétek meg a kezdőkészletet!

Próbáld ki a játékot! Keress ellenfelet vagy oktatót magadnak!