Kedves HammerTimerek!

Szeretnénk bemutatni nektek a HammerTime Cafe legújabb megmozdulását, a Hammer Times Blogot. Célja nem más, mint felállítani egy olyan tudástárat a közösségnek, amellyel könnyen, akár nulláról elindulhatnak szeretett hobbijuk felé.

Sokan tudjátok, hogy a Hammer Times nem egy újkeletű dolog, mivel a Youtube csatornánkon lévő Lexicanum podcast adások is ezen név alatt futottak. A mostani törekvésünknek nem célja a podcast adások készítése. Inkább írásos-képes anyagokat szeretnénk elkészíteni amiben szükség szerint videók is megjelennek a könnyebb érthetőség miatt.

Elsőnek a Terepasztalos Társasjátékok és az Asztali Szerepjátékok kerülnek főszerepbe. Itt olyan témákat fogunk kivesézni először (sok más mellett), mint a figurafestés alapjai, a játékok szabályai, népszerűbb játékok univerzumának bemutatása. Tervek szerint heti kettő cikkel készülünk nektek, a kettő fő témakör felváltva jelenne meg (tehát témánként 1-1). Természetesen a Hammer Times egy blog, így más cikkeket is olvashattok majd rajta, mint például a csapatunk bemutatása, éves összefoglalók, fontosabb bejelenteni valók és még sok mást. Nem zárkózunk el attól, hogy a jövőben a fő témakörök (tehát a hobbik amikről írunk) bővülni fognak.

Az első cikkek a Terepasztalos Társasjátékok és az Asztali Szerepjátékok bemutatásáról szólnak majd, tehát arról, hogy nagy vonalakban mik is ezek a hobbik és honnan származnak tulajdonképpen. Utána ezen játékok különböző aspektusairól fogunk beszélni, például, hogy mi a különbség egy életút és egy one-shot kaland között, vagy, hogy a skirmish játékok általában milyen különbségekkel bírnak a nagy sereges játékokhoz képest. Ezek után haladunk a populárisabb játékok történetének alapjai felé, a szabályrendszerekre is kitérünk egy kicsit, és így tovább. Ahogy talán ti is látjátok a gyökerétől indulunk el a hobbiknak és szép lassan felépítünk így egy teljesen átfogó tudástárat.

Bár már régen terveztük ezt a lépésünket, viszont a helyzetre való tekintettel lehetőségünk adódott korábbra hozni az indítást. Reméljük, hogy sokan örültök ennek és még többen fogjátok ajánlani a tudástárunkat (tehát a Hammer Times blogot) a Terepasztalos Társasjátékos és/vagy Asztali Szerepjátékos hobbiba belekezdeni vágyó ismerőseiteknek! Igyekszünk a legmagasabb minőséget biztosítani a tartalmak megalkotásakor, viszont ugyanígy kíváncsiak leszünk a véleményetekre és visszajelzésetekre is, hogy egyre jobb és jobb cikkeket olvashassatok!

 

Üdvözlettel,

A HammerTime Cafe csapata