Kedves HammerTimer-ek!

A HammerTime Cafe egy nagy mérföldkőhöz ért nemrég. Ez nem csak abban látható, hogy az eddigi területünket megdupláztuk és így a 7 asztal helyett 17 asztallal állunk rendelkezésetekre, amely egyes eseményekre akár 25-re is bővíthető, hanem abban is, hogy Magyarország legújabb Fantasy Játékos vendéglátójaként nyitott újra. Természetesen a hely elkészítésében a Warhammer és a Warhammer 40.000 világa inspirálta a csapatunkat. Na de vágjunk is bele, hogy miként is folyt ez a közel 2 hónap.

Felújítás a kezdetek2

Április 16-án elkezdtük a kávézó felújítását. Rövid időn belül rájöttünk, hogy sajnos nem ússzuk meg sima felújítással, hanem korszerűsítenünk is kell. Amint elkezdtük a bontását az álmennyezetnek olyan problémákba ütköztünk amire nem gondoltunk, ezek miatt sok időt veszítettünk.

Hol vár állott most sitt halom

Eközben megindult a mosdók felverése és a csövek kicserélése. Ekkor láttuk, hogy a régi csövek olyan állapotban voltak, hogy ha nem újítottunk volna fel, akkor is be kellett volna zárnunk legalább 1 hétre azok cserélése miatt.

Az álmennyezettel együtt elkezdtük bontani a térelválasztó falakat, amiknél szintén több olyan problémába ütköztünk ami miatt csúszott a felújtás. Nagyon sokat dolgoztunk a fűtés rendszer csöveivel, mivel nem erre az elrendezésre lettek felszerelve.

A választófal bontása

Ezután kezdődött egy nagyon hosszú procedúra, amikor is összehegesztették a galériánk tartószerkezetét. Annak érdekében, hogy nagyon stabil legyen a galéria acélmerevítést használtunk, mely meg is hozta a várt eredményt. A hegesztési munkálatok sajnos sokkal több időt vettek igénybe a tervezettnél, ami szintén a csúszását eredményezte a felújításnak, de megérte várni rá.

Szerkezet kész

Az álmennyezet szerkezetéből annyira sok jó minőségű faanyagot nyertünk, hogy átterveztük a munkafolyamatokat és minden fát felhasználtunk az alsó szint kialakításához,. Ezzel egyszerre voltunk költséghatékonyak és környezettudatosak. A sok természetes fa nagyon meleg és kellemes hangulatot csempészett a HammerTime Cafe-ba. Ezek a fa elválasztó falak és egyéb dekorációk adják az alapot az alsó szint Fantasy kocsma hangulatának.

Faanyag Felhasználása

Amikor álltak a zajfogó falak, elkezdtük a lambéria felrakását, ami az egyik legnagyobb löketet adta nekünk, mivel az egy tényleg haladósabb munka volt és nagyon látványos. Miután ezzel végeztünk a fából készült falak kezelésével folytattuk, amitől még szebbé tette a fa látványát.

A lambéria elsőlátásra

Amint megvolt a lépcső elkezdtük a felső rész kialakítását, ami sokkal gyorsabban ment, mint gondoltuk. Közben pedig a légkondícionáló és a légkeverő egységek is üzembe lettek helyezve. Így nem kell attól félni, hogy levegőtlen vagy túl meleg lenne a felső vagy az alsószint.

A lépcső szerkezete

Végül elértünk a nyitóbuli napjára. Egy nap alatt olyan rendet vágtunk az addig csak „munkaterületnek” becézett kávézónkban amit nem is gondoltunk volna aznap reggel. Végül egy zseniális nyitóbuli sikerült, ahol több mint 150-en néztétek és ünnepeltétek meg a megszépített és kibővített HammerTime Cafe-t. Azóta több rendezvény is lezajlott, ahol mindenki kifejezte az elégedettségét az „Új kávézó” kinézetével és kialakításával kapcsolatban.

A kandalló alapja
Ezzel a felújítással az volt a célunk, hogy egy olyan közösségi teret alakítsunk ki, ahol a terepasztalos játékosok, a szerepjátékosok, a társasjátékosok, a kártyajátékosok és a baráti italozást kedvelők is jól érezzék magukat. Úgy gondoljuk, hogy ezt a célt teljesítettük, mivel a lenti zajfogó falak és az asztalok elhelyezésével minden szerepjátékos csapat tökéletesen érti a mesélőjük és a csapat tagjait még akkor is ha másik 6 csapat játszik mellettük (természetesen néha felcsendül egy-egy nagyobb nevetés ami esetleg megzavarhatja a játékok fergeteges hangulatát </div>
        <div class=