Warhammer 40.000

Warhammer 40.000

A Warhammer 40.000 egy monumentális grimdark világ amelyben, a már több millió bolygót benépesített emberiség a túlélésért küzd a káosz és az idegenek erői ellen. Az Emberiség Birodalma az Űrgárdisták (Space Marines, avagy Adeptus Astartes), és a Birodalmi Őrség (Imperial Guards, avagy Astra Militarum) katonai erejére, valamint az inkvizícióra támaszkodik a túlélésért dúló küzdelemben. Erről az elkeseredett harcról szól a Warhammer 40.000, amelyben te döntöd el, hogy az emberiség halálát odázod, vagy éppen azt sietteted, esetleg kívülállóként hasznot kívánsz belőle húzni.


Az orkok és a Space Marine-ok összecsapása

A Warhammer 40.000 1987 óta létezik, majd ebből íródtak a könyvek, PC játékok, és egyéb más társasjátékok is. Terepasztalos játékokból több fajta is megjelent. Legelőször a világ nevét hordozó Warhammer 40.000 jelent meg amely máig is a legnagyobb játéka a Games Workshop-nak, majd a Necromunda, később a Kill Team, és még sok más kissebb variáns, amelynek nagyrészét ma is játszák a játékosok.

Ultramarine heraldika

Bár a kicsiny bevezetőből nem feltétlen derül ki, de a Warhammer 40.000 világát olyan részletekbe menően kidolgozták, hogy bármely kiváncsi olvasó megtudhat szinte mindent a birodalmi polgárok mindennapjaitól, a nurgle hívők litániáin keresztül, az Űrgárdisták szertartásáig. Ez a játékban úgy mutatkozik meg, hogy a kódexekben (tehát a frakciókat leíró könyvekben) található felszerelések, egységek, hősök háttere, és statisztikái részletekbe menően ki van dolgozva.

Az Astra Militarum seregei a Tyranidák ellen védekeznek

A játékban közel 20 frakcióból választhat az érdeklődő, amelyben bárki megtalálhatja a saját játékstílusának, és taktikájának megfelelő lehetőségeket. Például ha valaki szereti a gyorsreagálású hadseregeket akkor javasoljuk neki a Dark Angel RavenWing motorosait, akik gyorsan, és pusztítóan csaphatnak le az ellenfeleikre, de ha esetleg a tömegek irányítását élvezi valaki, akkor javasoljuk az orkok zöld áradatának bevetését.  A játékot folyamatosan bővítik új frakciókkal, szabályokkal, és egységekkel, így nem kell félni, a stagnálástól.

Ork jelkép
Ahogy fentebb említettük a Warhammer 40.000 világából több szabályrendszer készült amelyből a HammerTime Cafe-ban többet is aktívan játszik a közösség, kiemelten a Warhammer 40.000, és a Kill Team Herald Of Ruin fan made szabályrendszerét.

Dark Eldar sereg

Míg a Warhammer 40.000 játékában seregeket irányíthatunk, amelyeket csapatok, hősök alkotnak, a Kill Team-ben egy kissebb beszivárgó, precíz csapásmérő csapatot irányíthatnak a játékosok. Mivel a Kill Team-hez kevesebb figura kell, a kezdőknek ideális lehet a kezdéshez, amelyet könnyen fejleszthetnek seregszintre.

Mindenkinek bátran ajánljuk a Warhammer 40.000 világát, és a belőle alkotott játékokat, aki szereti a részletekbe menően kidolgozott grimdark világokat.Hammer Times Lexicanum

Aki többet szeretne megtudni a Warhammer 40.000 frakcióiról, és történetéről, annak ajánljuk a HammerTime Cafe Youtube csatornájának, tehát a Hammer Times Lexicanum adásait.