WarCry - Ennyire gyors játékot még nem láttunk.

WarCry - Ennyire gyors játékot még nem láttunk.

Egy pár mondatot had szóljunk a Starter Set tartalmáról! Ez a kétszemélyes kezdődoboz is annyira költséghatékony, mint a Kill Team-ből kiadott hasonló szett és ezért gondolhatjuk, hogy ez a doboz is pikk-pakk elfogy a polcokról. Javasoljuk, hogy mielőbb rendeljétek meg, hogy nektek is maradjon! A WarCry ezen doboza annyiban, viszont jobb a fentebb említett Kill Team-től, hogy csak új figurákat tartalmaz (a tereptárgyakkal együtt).

 

Gondoljuk át mit kapunk, ha megrendeljük a WarCry Starter Set-et 36 500 Ft-ért a HammerTime Cafe Webshopjáról (amiből még lejön a nyári kedvezmény is, így összesen csak 32 850 Ft. :) )!

  • Szabálykönyv
  • Mérőeszköz
  • Kockák
  • Egy új tereptárgykészlet, ami a megszokott dobozos tereptárgykészletnek körül-belül 3-szorosa
  • 8 Iron Golems (Ki ne szeretné a római légióra hajazó vérengző káoszitákat! :D )
  • 9 Untamed Beasts (Ha szereted a Beastmen-eket, akkor őket is fogod!)
  • 6 Furies és 6 Raptoryx (Ők azok, akik megkeserítik a játékotokat. :D )

Ha átszámoljuk jobban, átlagos doboz árakkal számolva, akkor az árának körül-belül 3-szorosát kapjátok meg ezzel a dobozzal.

Na, de eleget beszéltünk már a Starter Set-ről. Jöjjön a játékról pár szó.

Akik olvasták a Warhammer Community cikkeit korábban, azok tudhatják, hogy az eddigi játékmenethez képest sokkal pörgősebbre tervezték a WarCry-t. Az eddigi To Hit, To Wound, Save, esetleges más Save dobások helyett gyakorlatilag egy kockagurítással oldják meg az egész támadás menetet. Ettől sokan féltek, de megnyugodhatnak, mert a recept tényleg működik. :)

Gyakorlatilag a To Hit dobásokat leváltották arra, hogy mennyi kockát dobunk az adott támadáshoz a To Wound-ot pedig leegyszerűsítették úgy, hogy ha magasabb az erőnk, akkor 3+, ha kisebb, akkor 5+ és ha egyenlő (na kitaláljátok? :D), akkor 4+. A 2+-os dobások lehetősége kimarad ebben a játékban, ellenben a 6+ kritikus találatot jelent, amivel akár a fél életét is leszakíthatjuk 1-1 karakternek. A páncéldobást pedig a karakterek életerejének számával oldották meg. Így például egy szívósabb karakternek 30 HP-ja is lehet, míg egy átlag alattinak 8-10.

Így gyakorlatilag tényleg egy kockadobással letudták a támadást, amiből nagyon sokat fogunk végrehajtani a játék folyamán.

Sokfajta képesség bővíti a lehetőségeinket, amelyek használatához a kör elején kidobott kezdeményezés kockákat kell használnunk. Hasonló módon, mint az Age Of Sigmar-ban vagy a Kill Team-ben, itt is minden kör elején kidobjuk, hogy ki kezdi azt.

A küldetések és a deployment-ek is nagyon változatosak, amit a Twist kártyák (1-1 mindenkire vonatkozó szabályt adó kártya) csak tovább fokoznak. Minden játék elején egyszerűen csak 1-1 ezekre készített pakliból kell húzni (valamint van még egy terep pakli, amit mi nem használtunk, mert nem úgy raktuk össze a tereptárgyakat, ahogy a könyvben leírták) és már kezdődhet is a játék.

Több játékot is játszottunk és úgy, hogy többször lapoztuk fel a szabálykönyvet, hogy pontosítsuk a szabályokat. Általában 30 perc volt egy menet. Ez gyakorlott játékosoknak, akár gyorsabb is lehet. :)

A kampány és a verseny szabályzatot is átfutottuk és nagyon jónak tűnik. A hamarosan megkezdődő WarCry narratív kampányunknak tökéletes alapot fognak majd biztosítani, amire jelenleg is nagyon nagy az érdeklődés. :)

Várunk titeket szombaton (augusztus 3-án) a WarCry Launch Party-n, ahol lesz kezdőnap és megfelelő érdeklődés esetén még tombola is! ;)

Emellett jelentkezzetek augusztus 3-ától a kampányunkra, amely augusztus 23-án kezdődik és 31-én lesz a nyitó rendezvény, amely egy egész napot fel fog ölelni. A kampányra 3-án a Launch Party-n helyben is lehet jelentkezni.

Ha megtetszett neked a WarCry, akkor rendeld meg Magyarország talán legjobb árán a webshopunkból!

Szeretnél indulni a kampányon? Rendeld meg a Starter Set-el együtt, amivel így kedvezményes áron kaphatod meg a nevezési díjat!