Age Of Sigmar Ismertető

Age Of Sigmar

A Warhammer Öreg Világa bár végül elesett a Káosz ellen vívott háborúban, a harcnak még koránt sincs vége! Sigmar, a Rend erőinek istene és királya, a régi világ hamvaiból formálódó Halandó Birodalmakon egy új világ építésébe kezdett. Sajnos, nem kellett sok idő ahhoz, hogy a Káosz pusztító istenei rátaláljanak erre az eldugott menedékre is. A háború tüzei újra fellángoltak, Sigmar pedig egy súlyos döntésre kényszerült. Lezárta saját világának, Azyr-nak kaput és megkezdte megtorló hadjáratának előkészületeit.


A Stormcast Eternas-ok és a Káosz erőinek összecsapása

Sok évvel később, mikor Azyr kapui újra feltárultak, a halandók világainak nagy része már a Káosz rabigáját nyögte. Az Isten-Király elküldte hát felszabadító csapatait, a halandó hősök lelkeiből kovácsolt Viharszülötteket (StormCast Eternals), hogy a régi szövetségeket újraélesztve megkezdődjön a Káosz elleni végső háború, és vele Sigmar Kora…

Sigmar kalapácsa

A Warhammer: Age Of Sigmar az egyik legöregebb játékát folytatja a Games Workshop-nak, amely 1984-ben jelent meg, Warhammer: Fantasy Battle néven. A több, mint 30 év alatt a Warhammer világára, tehát Öreg Világra alapuló több feldolgozással is találkozhattak az érdeklődők, mint könyvek, PC játékok, és klasszikus értelembe vett társasjátékok.  

Duardin-ok menetelnek a csatába

Tulajdonképpen a Warhammer: Fantasy Battle lépett elsőként a modernkori terepasztalos stratégiai játékok útjára, amelynek szabályait több szabályrendszer is alapul vette.  Az Age Of Sigmar-ban, rengeteg frakcióbol választhat a vállalkozókedvű játékos, így bárki megtalálhatja a saját szája íze szerinti sereget, amivel győzelmet arathat az ellenfelei felett. Azon érdeklődőknek, akik a távharcot részesítik előnyben (és szeretik a szakállas sör kedvelő mérnököket :) ) azoknak javasoljuk a törpék frakcióját. Ha esetleg masszív közelharci osztagokkal szeretné megrengetni a csatamezőt egy játékos, akkor az Ogre frakció a legjobb választás. A játék szabályait, és frakcióit folyamatosan bővítik, így a gyüjtőknek is kellemes szórakozást nyújthatnak a minőségi figurák.

Bretonnia szimbóluma
A Warhammer Fantasy-t gyorsan követte a Mordheim: City Of The Damned játék is, amely az Öreg Világ egyik legrejtéjesebb városában játszódik, Mordheim-ben. Ebből is látszódik, hogy a Warhammer univerzuma hasonlómódon részletesen ki van dolgozva, mint a Warhammer 40.000 világa

StormCast Eternals

Az Age Of Sigmar az egyik legpörgősebb játékmenettel rendelkező játék, mivel az egységek statisztikái és képességei szinte egy kártyalapon elférnek. Mindenkinek melegen ajánljuk, akik szeretik a klasszikus fantasy világokat, és az akár sakktábla méretű terepasztalon is élvezetes játékokat, ami mellett kényelmesen elfér 1-2 korsó sör is akár. :)

Hammer Times Lexicanum

Legyél naprakész, a HammerTime Cafe-val és hallgassad a Hammer Times adásait, amiből többet is megtudhatsz a játékokról, és a HammerTime Cafe eseményeiről!